Bestuur

Van links naar rechts: Keimpe Bekkema, Sandra Buijs, Lydia van Dijk, Bouwe Rijpma, Wiepke Popkema, Simonia de Boer, Leen van Poelje, Hessel Wesselius, Eleanor Tillema.

Wiepke Popkema (Interim voorzitter)

Mijn naam is Wiepke Popkema. Ik woon sinds 2005 in de nieuwbouwwijk Thomashof met mijn vrouw Esmeralda Popkema. Wij hebben 2 kinderen die opgroeien in een mooie kindvriendelijke wijk. Onze keuze viel ruim 15 jaar geleden op Workum, vanwege de gunstige ligging voor ons werk en de watersport. ’s Ochtends ga je via de voordeur naar het werk en als je weer thuis komt stap je via de achterdeur het vakantieland binnen. Maar dat hoef ik de meesten van jullie vast niet te vertellen. Met ons zeilbootje zijn wij regelmatig te vinden op de Friese Meren. Daarnaast ben ik graag in de tuin bezig en hou ik van lekker eten. Ook een goed fantasieboek ligt standaard op het nachtkastje naast m’n bed.

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij de gemeente. Sinds 2013 ben ik afdelingshoofd Publiekszaken bij de gemeente De Friese Meren. Met deze gemeentelijke ervaring hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Ik liep al een tijdje rond met het idee, om iets kunnen doen voor ‘de gemeenschap’.

Sandra Buijs-IJkelenstam (secretaris)

Mijn naam is Sandra Buijs-IJkelenstam, geboren in Alkmaar in 1968, opgegroeid in Maarssen (Utrecht). Ik heb gestudeerd en gewerkt in Utrecht, ben er getrouwd en kreeg er 2 dochters (inmiddels 18 en 21). Ruim 10 jaar geleden ben ik met mijn gezin in Workum komen wonen. We kozen voor Workum vanwege de ruimte en natuur, maar toch ook met genoeg voorzieningen qua sporten, winkelen en openbaar vervoer.

Bovendien ligt hier als dochter van een “Warkumer mem’’ toch een groot deel van mijn roots. Workum voelde als kind als een tweede thuis voor mij door het vele logeren bij mijn pake en beppe.Als ik mij trouwens niet vergis heeft mijn pake (Sjouke IJbema) ook jaren terug deel uit gemaakt van het bestuur van Plaatselijk Belang.We hebben het in Workum erg naar ons zin en genieten van mooie tochten per racefiets of motor. Daarnaast besteed ik graag mijn tijd aan onze hond, mijn paard en de tuin. Met de steun van het actieve, enthousiaste bestuur durf ik het aan en wil ik er graag iets moois van maken.

Keimpe Bekkema (penningmeester)

Sinds april van dit jaar mag ik deel uit maken van het Bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Ik ben Keimpe Bekkema geboren in 1953 in Haulerwijk, opgegroeid in Twente en via mijn vakantieliefde (Terschelling) met Hieke Stellingwerff sinds 1975 woonachtig in Workum. We hebben 2 kinderen en 6 kleinkinderen. Ben hier begonnen bij de zuivelfabriek (toen nog De Goede Verwachting) en na afronding van diverse financiële opleidingen overgestapt naar de overheid. Momenteel ben ik tijdelijk werkzaam bij de Marrekrite in Leeuwarden. Gezien mijn financiële achtergrond heeft het bestuur mij gevraagd voor de functie van penningmeester. Deze bestuurs-functie ligt mij wel, want ik ben momenteel ook nog penningmeester bij kringloopwinkel Emmaus in Koudum en bij Houtzaagmolen “De Rat” in IJlst.. Het lijkt mij leuk om via PB een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkelingen en verbeteringen in en rondom Workum. In mijn vrije tijd mag ik graag fietsen, reizen en tuinieren, ook breng ik twee-maal in de week een bezoekje aan de sportschool

Hessel Wesselius (algemeen bestuurslid)

Geboren en getogen in Workum en afkomstig uit een “Workumer-familie”. Getrouwd met Heidi Wesselius-Turk en we hebben 3 kinderen.

Werkzaam, inmiddels alweer sinds een jaar of 15 in Workum bij Priore Accountants & Belastingadviseurs, daarvoor heb ik gewerkt bij een accountantskantoor in Joure. Vanuit mijn werk heb ik dan ook regelmatig contacten met diverse ondernemers Workum en omgeving.

Afgelopen jaren ben ik voornamelijk actief geweest binnen de voetbalvereniging (jeugdvoetbal) en de wielervereniging (oprichting/bestuur en doorkomst Fiets-11steden-tocht). In 2008/2009 reeds een keer actief in contact met Plaatselijk Belang, als lid van de PB – stuurgroep Stadsvisie 2015. Kortom, redelijk ingeburgerd in Workum.

In eerste instantie is mijn motivatie om in het bestuur van PB zitting te nemen, dan ook om vanuit deze ‘achtergronden en achterban’ (de sport en mijn werk) bijdrage te kunnen leveren om alle ideeën, verbeteringen, etc. die er leven in Workum, om die samen met de Workumers, de gemeente en andere partijen te coördineren, in te brengen, uit te (laten) voeren, etc. om Workum een plezierige en levendige stad te houden.

Bouwe Rypma (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Bouwe Rijpma, ik ben geboren op de laatste dag van 1952, ben opgegroeid in Blauwhuis en heb in Bolsward de HBS gevolgd. Ik ben getrouwd met Minke Zeinstra en wij wonen sinds 1976 in Workum, de laatste 12 jaar aan de Raardaburren. Wij hebben 3 jongens en inmiddels 4 kleinkinderen. Na gewerkt te hebben bij achtereenvolgens de Belastingdienst, de gemeente Workum en Nijefurd ben ik in 1997 gaan werken bij de gemeente Leeuwarden. In mei 2017 ben ik na 43 jaar werken met vervroegd pensioen gegaan. Sinds mijn pensionering vind je mij geregeld op de tennisbaan, heb ik wekelijks pianoles, ben ik het liefst actief in verschillende, kortdurende projecten en gaan wij er zoveel mogelijk met de caravan op uit (francofielen)

Mijn bijdrage aan de Workumer gemeenschap over de jaren dat wij hier wonen bestaat voornamelijk uit bestuursfuncties. Zo ben ik secretaris geweest van het toenmalige OMNI-bestuur van SVW, was ik dat ook voor de Ludgerusschool en ben ik 2 termijnen voorzitter van het Klamearebestuur geweest.
Vorig jaar ben ik zeer intensief betrokken geweest bij de organisatie van de zwem-11-stedentocht van Maarten van der Weijden; een even uniek als schitterend project, waarin wij als Friesland hebben laten zien wat Mienskip kan betekenen. Die Mienskipsgedachte brengt mij ook bij mijn keuze voor een functie in het bestuur van Plaatselijk Belang.

Simonia de Boer -van Dijk (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Simonia de Boer -van Dijk. Geboren en getogen in Workum, getrouwd met Gerard en moeder van een dochter en een zoon. Ik heb vanaf mijn 18e jaar veel tijd in het buitenland doorgebracht voor mijn studie en voor werk, maar woon sinds 2012 weer met veel plezier op de Bûterikkers, in het prachtige Workum. Ik heb toerisme gestudeerd in Amsterdam, heb daarna gewerkt bij o.a. de Telegraaf en Omrop Fryslân en ik ben sinds een jaar werkzaam als office/projectmanager bij VVV Waterland van Friesland de regiomarketingorganisatie van Zuidwest Friesland.

Ik vind het erg leuk dat ik ben gevraagd om als lid toe te treden tot het Plaatselijk Belang. Ik draag Workum en omgeving een warm hart toe en hoop dat ik hiermee mijn steentje kan bijdragen zodat Workum een plek blijft waar het prettig is om in te werken, wonen en recreëren.

Eleanor Tillema (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Eleanor Tillema (38 jr.). Geboren in Duitsland, getogen in Den Haag, gestudeerd in Leiden en gewerkt in Amsterdam. Daar leerde ik mijn wâldpyk (Lodewijk) kennen en besloten we 5,5 jaar geleden naar Workum te verhuizen. We wonen met inmiddels 2 kinderen (Nicolaas 5 jr, Anna 3 jr) aan de rand van de Thomashof op de Sietse Gorterstrjitte.
Tot vorige maand werkte ik bij BeljonWesterterp in Heerenveen. Net als veel andere mensen heeft de lockdown mij aan het denken gezet over werk-privé balans. Ik heb besloten om mijn baan op te zeggen en tot de jongste naar school gaat in september te genieten van een sabbatical met als hoogtepunt een rondreis door Zweden met het gezin. De voorpret is al leuk!
Vanaf september begin ik als zzp-er gericht op HRmanagement
en recruitment advies. Maar eerst de komende maanden eerst volop tijd voor het gezin en hobby’s (harp spelen, surfen, koken)! We zijn elke dag dankbaar voor ons mooie plekje en het fijne leven dat we hier in Workum hebben kunnen opbouwen in de afgelopen jaren. Daarom zet ik me
graag in voor de stad die ons tot nu toe al zoveel goeds heeft gebracht en hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen om Workum ook in de toekomst een fijne plek te laten blijven om te wonen.

Leen van Poelje (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Leen van Poelje, geboren en getogen Workumer (52 jaar – vader van 3 kinderen). Ik kan mijn geen mooiere plaats voorstellen om te wonen en werken in Workum. Ik wil mij dan ook graag inzetten om dit
te behouden. Als zorgondernemer mag is samen met mijn echtgenoot – en met ons team – een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen (Noarderthús) verzorgen, gelegen aan het Noard; prachtig werk!
Daarnaast ben ik actief binnen de Voetbalvereniging Workum als scheidsrechter coördinator en ben ik liefhebber van de wielersport, waaronder het verzorgen van de doorkomst Fiets Elfstedentocht op 2e Pinksterdag, samen met het team rayonhoofden. Ik ben erg geïnteresseerd in wat er in onze mooie stad en de omgeving gebeurt. Ik loop vanaf het begin van dit bestuursjaar mee met Plaatselijk Workum; enthousiaste
bestuursleden en een diversiteit aan onderwerpen maken dat ik erg veel zin in heb om hier de komende jaren deel van te mogen uitmaken.

Lydia van Dijk – Altenburg (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Lydia van Dijk, ik ben geboren en getogen in Workum. Mijn man, Paul, en ik zijn beide in Workum opgegroeid. We hebben in Workum veel vrienden en kennissen, daarom was settelen in Workum voor ons niet meer dan een logische keuze. Samen met ons zoontje wonen we hier dan ook met veel plezier. Sinds 2007 werk ik bij NHL hogeschool, wat vijf jaar geleden overging in NHL Stenden hogeschool. Bij de dienst ICT werk ik als projectmedewerker aan verschillende projecten mee en heb daarnaast de leiding over de doorontwikkeling van een app. Daarnaast ben ik coördinator van ons Student Advisory Board, met voornamelijk internationale studenten. Samen werken we aan het verbeteren van de digitale faciliteiten toegespitst op de behoeftes van de studenten. Hier haal ik veel energie uit.

Ik volleybal al jaren bij SVW en mag naast het volleyballen graag wandelen in de omgeving. Ik kan erg genieten van de mooie natuur rondom Workum. Een aantal maanden terug werd ik benaderd met de vraag of ik iets wilde betekenen in het bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Na een aantal vergaderingen te hebben bijgewoond ben ik erg enthousiast geraakt over wat Plaatselijk Belang allemaal doet en zou me hier dan ook graag met de andere bestuursleden voor willen inzetten!

N.B. het bestuur voert haar taken onbezoldigd uit.

Geef een reactie