Bestuur

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_1007-1024x1024.jpg

Van links naar rechts:

Wiepke Popkema, Hessel Wesselius, Corrianna Agricola, Richard de Vries, Hilde Bosma, Keimpe Bekkema, Sandra Buijs, Bouwe Rypma, Simonia de Boer

Richard de Vries (voorzitter)

Mijn naam is Richard de Vries (42). Ik heb Friese “roots”, maar ben geboren en getogen in Utrecht en omgeving. Sinds 2007 hebben mijn vrouw Paulina, onze twee prachtige jongens, Jesse (13) en Marc (11) ‘ús thús’ gevonden aan het Noard in Workum. In dat jaar ben ik ook als Hoofd Operationele Zaken in dienst gekomen bij Rederij Doeksen. Vrijwel iedere zaterdag zijn ik en/of de kinderen op of rond de velden van vv Workum te vinden. Ook ga ik graag met de racefiets erop uit.

In de ruim 10 jaar dat wij in Workum wonen heeft de stad en haar inwoners ons veel goeds gebracht. Naast de vele lieve mensen die we hebben leren kennen, genieten we alle dagen van de goede voorzieningen, monumentale panden, waterrijke omgeving en de vele activiteiten die Workum te bieden heeft. Graag wil ik daarom iets terug doen voor de stad en haar burgers. In de periode dat ik met het bestuur van Plaatselijk Belang kennis heb kunnen maken, heb ik hen leren kennen als enthousiaste en onafhankelijke vertegenwoordigers van het algemeen Workumer belang. Vol inzet wordt daarnaast de verbindende rol tussen burger en overheid ingevuld. Het op peil houden – liefst verbeteren- van alles wat Workum zo’n fijne stad maakt, staat hierbij voorop. Graag zet ik mij hier als uw nieuwe voorzitter van Plaatselijk Belang voor in.

Sandra Buijs-IJkelenstam (secretaris)

Mijn naam is Sandra Buijs-IJkelenstam, geboren in Alkmaar in 1968, opgegroeid in Maarssen (Utrecht). Ik heb gestudeerd en gewerkt in Utrecht, ben er getrouwd en kreeg er 2 dochters (inmiddels 18 en 21). Ruim 10 jaar geleden ben ik met mijn gezin in Workum komen wonen. We kozen voor Workum vanwege de ruimte en natuur, maar toch ook met genoeg voorzieningen qua sporten, winkelen en openbaar vervoer.

Bovendien ligt hier als dochter van een “Warkumer mem’’ toch een groot deel van mijn roots. Workum voelde als kind als een tweede thuis voor mij door het vele logeren bij mijn pake en beppe.Als ik mij trouwens niet vergis heeft mijn pake (Sjouke IJbema) ook jaren terug deel uit gemaakt van het bestuur van Plaatselijk Belang.We hebben het in Workum erg naar ons zin en genieten van mooie tochten per racefiets of motor. Daarnaast besteed ik graag mijn tijd aan onze hond, mijn paard en de tuin. Met de steun van het actieve, enthousiaste bestuur durf ik het aan en wil ik er graag iets moois van maken.

Keimpe Bekkema (penningmeester)

Sinds april van dit jaar mag ik deel uit maken van het Bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Ik ben Keimpe Bekkema geboren in 1953 in Haulerwijk, opgegroeid in Twente en via mijn vakantieliefde (Terschelling) met Hieke Stellingwerff sinds 1975 woonachtig in Workum. We hebben 2 kinderen en 6 kleinkinderen. Ben hier begonnen bij de zuivelfabriek (toen nog De Goede Verwachting) en na afronding van diverse financiële opleidingen overgestapt naar de overheid. Momenteel ben ik tijdelijk werkzaam bij de Marrekrite in Leeuwarden. Gezien mijn financiële achtergrond heeft het bestuur mij gevraagd voor de functie van penningmeester. Deze bestuurs-functie ligt mij wel, want ik ben momenteel ook nog penningmeester bij kringloopwinkel Emmaus in Koudum en bij Houtzaagmolen “De Rat” in IJlst.. Het lijkt mij leuk om via PB een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkelingen en verbeteringen in en rondom Workum. In mijn vrije tijd mag ik graag fietsen, reizen en tuinieren, ook breng ik twee-maal in de week een bezoekje aan de sportschool

Corrianna Agricola -Feenstra (algemeen lid)

Mijn naam is Corrianna Agricola -Feenstra, getrouwd met Martijn en moeder van twee dochters. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden en heb samen met Martijn eerst een paar jaar in Warns gewoont. Nu wonen we al weer ruim 25 jaar met veel plezier in Workum.

Ik werk in Heerenveen als afdelingshoofd Debiteurenbeheer bij Lasaulec, een technische groothandel.

Ik ben er trots op in deze mooie IJselmeerstad te wonen. Met elkaar proberen we Workum aantrekkelijk te houden voor toeristen, maar vooral ook met alle voorzieningen waardoor we hier prettig kunnen wonen en leven. Ik hoop hier een ‘positief steentje’ aan bij te dragen.

Wiepke Popkema (algemeen lid)

Mijn naam is Wiepke Popkema. Ik woon sinds 2005 in de nieuwbouwwijk Thomashof met mijn vrouw Esmeralda Popkema. Wij hebben 2 kinderen die opgroeien in een mooie kindvriendelijke wijk. Onze keuze viel ruim 15 jaar geleden op Workum, vanwege de gunstige ligging voor ons werk en de watersport. ’s Ochtends ga je via de voordeur naar het werk en als je weer thuis komt stap je via de achterdeur het vakantieland binnen. Maar dat hoef ik de meesten van jullie vast niet te vertellen. Met ons zeilbootje zijn wij regelmatig te vinden op de Friese Meren. Daarnaast ben ik graag in de tuin bezig en hou ik van lekker eten. Ook een goed fantasieboek ligt standaard op het nachtkastje naast m’n bed.

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij de gemeente. Sinds 2013 ben ik afdelingshoofd Publiekszaken bij de gemeente De Friese Meren. Met deze gemeentelijke ervaring hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Ik liep al een tijdje rond met het idee, om iets kunnen doen voor ‘de gemeenschap’.

Hessel Wesselius (algemeen lid)

Geboren en getogen in Workum en afkomstig uit een “Workumer-familie”. Getrouwd met Heidi Wesselius-Turk en we hebben 3 kinderen.

Werkzaam, inmiddels alweer sinds een jaar of 15 in Workum bij Priore Accountants & Belastingadviseurs, daarvoor heb ik gewerkt bij een accountantskantoor in Joure. Vanuit mijn werk heb ik dan ook regelmatig contacten met diverse ondernemers Workum en omgeving.

Afgelopen jaren ben ik voornamelijk actief geweest binnen de voetbalvereniging (jeugdvoetbal) en de wielervereniging (oprichting/bestuur en doorkomst Fiets-11steden-tocht). In 2008/2009 reeds een keer actief in contact met Plaatselijk Belang, als lid van de PB – stuurgroep Stadsvisie 2015. Kortom, redelijk ingeburgerd in Workum.

In eerste instantie is mijn motivatie om in het bestuur van PB zitting te nemen, dan ook om vanuit deze ‘achtergronden en achterban’ (de sport en mijn werk) bijdrage te kunnen leveren om alle ideeën, verbeteringen, etc. die er leven in Workum, om die samen met de Workumers, de gemeente en andere partijen te coördineren, in te brengen, uit te (laten) voeren, etc. om Workum een plezierige en levendige stad te houden.

Hilde Bosma -Seelt(algemeen lid)

Ik ben Hilde Bosma en samen met Meine woon ik al 20 jaar aan de Elfstedenroute in Workum. Met onze dochters Wyanne en Jasmijn vormen we een druk, maar gezellig gezin. Velen kennen mij van Het Boekhuis in Workum waar ik sinds 16 jaar met veel plezier werk. Daarnaast was ik 13 jaar bestuurslid van St. Cultureel NUT Workum. De eerste jaren als secretaris en de laatste jaren als voorzitter. Een mooie tijd waarin we veel bijzondere en bekende artiesten in Workum hebben mogen verwelkomen. Ik vind het nog steeds leuk om de voorstellingen te bezoeken en daarnaast zing ik elke week bij het gezellige Popkoor XL.

En nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik ben gevraagd om als algemeen lid toe te treden tot het Plaatselijk Belang en dat lijkt me heel leuk. Ruim 25 geleden maakte mijn vader Rob Seelt 10 jaar lang deel uit van dit bestuur en nu is de volgende generatie aan de beurt. Ik voel me betrokken bij alles wat er speelt in Workum en vind het mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen. Dus als de leden het goed vinden ga ik deze taak met veel enthousiasme vervullen!

Bouwe Rypma (algemeen lid)

Mijn naam is Bouwe Rijpma, ik ben geboren op de laatste dag van 1952, ben opgegroeid in Blauwhuis en heb in Bolsward de HBS gevolgd. Ik ben getrouwd met Minke Zeinstra en wij wonen sinds 1976 in Workum, de laatste 12 jaar aan de Raardaburren. Wij hebben 3 jongens en inmiddels 4 kleinkinderen. Na gewerkt te hebben bij achtereenvolgens de Belastingdienst, de gemeente Workum en Nijefurd ben ik in 1997 gaan werken bij de gemeente Leeuwarden. In mei 2017 ben ik na 43 jaar werken met vervroegd pensioen gegaan. Sinds mijn pensionering vind je mij geregeld op de tennisbaan, heb ik wekelijks pianoles, ben ik het liefst actief in verschillende, kortdurende projecten en gaan wij er zoveel mogelijk met de caravan op uit (francofielen)

Mijn bijdrage aan de Workumer gemeenschap over de jaren dat wij hier wonen bestaat voornamelijk uit bestuursfuncties. Zo ben ik secretaris geweest van het toenmalige OMNI-bestuur van SVW, was ik dat ook voor de Ludgerusschool en ben ik 2 termijnen voorzitter van het Klamearebestuur geweest.
Vorig jaar ben ik zeer intensief betrokken geweest bij de organisatie van de zwem-11-stedentocht van Maarten van der Weijden; een even uniek als schitterend project, waarin wij als Friesland hebben laten zien wat Mienskip kan betekenen. Die Mienskipsgedachte brengt mij ook bij mijn keuze voor een functie in het bestuur van Plaatselijk Belang.

Simonia de Boer -van Dijk (algemeen lid)

Mijn naam is Simonia de Boer -van Dijk. Geboren en getogen in Workum, getrouwd met Gerard en moeder van een dochter en een zoon. Ik heb vanaf mijn 18e jaar veel tijd in het buitenland doorgebracht voor mijn studie en voor werk, maar woon sinds 9 jaar weer met veel plezier op de Bûterikkers, in het prachtige Workum. Ik heb toerisme gestudeerd in Amsterdam, heb daarna gewerkt bij o.a. de Telegraaf en Omrop Fryslân en ik ben sinds een jaar werkzaam als office/projectmanager bij VVV Waterland van Friesland de regiomarketingorganisatie van Zuidwest Friesland.

Ik vind het erg leuk dat ik ben gevraagd om als lid toe te treden tot het Plaatselijk Belang. Ik draag Workum en omgeving een warm hart toe en hoop dat ik hiermee mijn steentje kan bijdragen zodat Workum een plek blijft waar het prettig is om in te werken, wonen en recreëren.

N.B. het bestuur voert haar taken onbezoldigd uit.

Geef een reactie