Werkgroep Bewegwijzering

Project Bewegwijzering ( Kwaliteitsimpuls)

Nieuwe toeristische Bewegwijzering Merk

Bewegwijzering Industrieterrein:

Dit is opgepakt door een werkgroep van Bedrijventerrein Hoekseize. Inmiddels heeft het Ondernemersfonds akkoord gegeven voor dit project en stelt de financiële middelen beschikbaar. De uitvoering hiervan is inmiddels afgerond

Toeristische Bewegwijzering

Wellicht heeft u het al opgemerkt. Eind februari is er in Workum nieuwe toeristische bewegwijzering geplaatst. Wij, werkgroep enthousiaste Workumers, hebben ons ingezet om dit met financiële ondersteuning van het ondernemersfonds en het kernenfonds (gemeente) te realiseren. We zijn trots op onze mooie stad en waarderen de levendigheid die de toeristen met zich mee brengen. De bewegwijzering liet te wensen over dus het was tijd voor actie!

Een paar jaar geleden is de Kwaliteitsimpuls tot stand gekomen. Dit is een aanvulling op de bestaande Stadsvisie. Deze is opgezet om Workum nog aantrekkelijker maken voor bewoners en toeristen. De Kwaliteitsimpuls is een initiatief van Plaatselijk Belang met ondersteuning van Ondernemersvereniging, Promotie Workum Stadsherstel en de Kunstkring. Vanuit deze Kwaliteitsimpuls zijn een aantal projecten vast gesteld. Een van deze projecten die hoge prioriteit verdiende was het Bewegwijzeringsproject.

Voor dit project is er een werkgroep samengesteld met leden van Plaatselijk Belang, Ondernemersvereniging en Stadsherstel. Naast de Bewegwijzering Parkeren Centrum en Bewegwijzering Industrieterrein, was ook de Toeristische Bewegwijzering een deelproject hiervan.

Wij, werkgroep, hebben gemerkt dat er behoefte was aan een betere bewegwijzering voor de toerist, die Workum bezoekt. Waar is de supermarkt, waar kan ik pinnen? Waren veel gehoorde vragen. We hebben er voor gekozen om met vaste items te werken, zodat er minimale wijzigingen nodig zijn om de info actueel te houden. Vaste gegevens zoals Historisch Centrum, Fonteinen, Station, Super-/ Vers markten etc. geven de toerist een richting, waarbij ze onderweg alle overige voorzieningen tegenkomen. De borden zijn zo gesitueerd, dat we daarmee de toerist zoveel mogelijk door de stad leiden. Er is rekening gehouden met verschillende invalshoeken en routes gebruikt door fietser, wandelaar en toerist die per boot of openbaar vervoer Workum bezoekt.

Wij denken dat we met dit project een mooie bijdrage hebben geleverd aan de stad Workum en haar inwoners en ondernemers.

Bewegwijzering P routes Centrum:

Er is een inventarisatie gemaakt met de gemeente van welke borden vervangen moeten worden en welke verwijderd kunnen worden. Ook is er een schouw gedaan worden waarbij de ‘wildgroei’ aan verschillende borden geïnventariseerd is. Daarna zijn de overbodige borden verwijderd.