Bestuur

 

???????????????????????????????

Boven van links naar rechts:

Hessel Wesselius, Richard de Vries, Hendrik Sytsma, Wiepke Popkema

Onder van links naar rechts:

Henny de Jong, Nynke van der Werk, Hilde Bosma, Corrianna Agricola, Kitty Postma

 

 

Richard de Vries (voorzitter)

Mijn naam is Richard de Vries (42). Ik heb Friese “roots”, maar ben geboren en getogen in Utrecht en omgeving. Sinds 2007 hebben mijn vrouw Paulina, onze twee prachtige jongens, Jesse (13) en Marc (11) ‘ús thús’ gevonden aan het Noard in Workum. In dat jaar ben ik ook als Hoofd Operationele Zaken in dienst gekomen bij Rederij Doeksen. Vrijwel iedere zaterdag zijn ik en/of de kinderen op of rond de velden van vv Workum te vinden. Ook ga ik graag met de racefiets erop uit.

In de ruim 10 jaar dat wij in Workum wonen heeft de stad en haar inwoners ons veel goeds gebracht. Naast de vele lieve mensen die we hebben leren kennen, genieten we alle dagen van de goede voorzieningen, monumentale panden, waterrijke omgeving en de vele activiteiten die Workum te bieden heeft. Graag wil ik daarom iets terug doen voor de stad en haar burgers. In de periode dat ik met het bestuur van Plaatselijk Belang kennis heb kunnen maken, heb ik hen leren kennen als enthousiaste en onafhankelijke vertegenwoordigers van het algemeen Workumer belang. Vol inzet wordt daarnaast de verbindende rol tussen burger en overheid ingevuld. Het op peil houden – liefst verbeteren- van alles wat Workum zo’n fijne stad maakt, staat hierbij voorop. Graag zet ik mij hier als uw nieuwe voorzitter van Plaatselijk Belang voor in.

 

Kitty Postma (secretaris)

Geboren in Venlo (1952), getrouwd met Rens. Werkzaam geweest in Amsterdam als directiesecretaresse/managementassistente in verschillende branches. Van cultureel (Stedelijk Museum Amsterdam) tot financieel (bank en accountantskantoor) tot de zorg (verzorgingshuis). Na ons werkzame leven besloten we de Randstad te verlaten. Plaatselijk Belang Workum vind ik een prima organisatie die zich direct inzet voor de bewoners van Workum. Ik vind het prettig om met mijn opgedane ervaringen nu als notulist hier een kleine bijdrage aan te leveren. Daarnaast ben ik druk met allerlei activiteiten die je mag doen als je niet meer werkt (reizen, tuinieren, lezen, theater etc).

 

Nynke van der Werk-Westerhuis (algemeen lid)

Geboren op het Sud in Workum (1964) en opgegroeid in een middenstands gezin. Ik ben getrouwd met Aldert en heb 2 prachtige dochters van 21 en 18 jaar. Een aantal dagen per week ben ik werkzaam in de boekwinkel van Workum. Daarnaast heb ik een eigen kookstudio waar ik mijn “liefde” voor alles wat met eten te maken heeft in kwijt kan. Mijn andere hobby’s zijn, lezen, creatief bezig zijn voor huis en tuin en wandelen met of zonder hond.

Graag wil ik mij inzetten voor Plaatselijk Belang om de voorzieningen die nodig zijn voor een leefbaar Workum, zowel voor de inwoners als de bezoekers, te behouden dan wel uit te breiden.

 

Corrianna Agricola -Feenstra (interim voorzitter)

Mijn naam is Corrianna Agricola -Feenstra, getrouwd met Martijn en moeder van twee dochters. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden en heb samen met Martijn eerst een paar jaar in Warns gewoont. Nu wonen we al weer zo’n 20 jaar met veel plezier in Workum.

Ik werk in Heerenveen als afdelingshoofd Debiteurenbeheer bij Lasaulec, een technische groothandel.

Ik ben er trots op in deze mooie Ijselmeerstad te wonen. Met elkaar proberen we Workum aantrekkelijk te houden voor toeristen, maar vooral ook met alle voorzieningen waardoor we hier prettig kunnen wonen en leven. Ik hoop hier een ‘positief steentje’aan bij te dragen.

 

Wiepke Popkema (algemeen lid)

Mijn naam is Wiepke Popkema en ik ben 37 jaar. Ik woon sinds 2005 in de nieuwbouwwijk Thomashof met mijn vrouw Esmeralda Popkema. Wij hebben 2 kinderen – een dochter van 8 en een zoon van 5 – die opgroeien in een mooie kindvriendelijke wijk. Onze keuze viel ruim 10 jaar geleden op Workum, vanwege de gunstige ligging voor ons werk en de watersport. ‘s Ochtends ga je via de voordeur naar het werk en als je weer thuis komt stap je via de achterdeur het vakantieland binnen. Maar dat hoef ik de meesten van jullie vast niet te vertellen. Met ons zeilbootje zijn wij regelmatig te vinden op de Friese Meren. Daarnaast ben ik graag in de tuin bezig en hou ik van lekker eten. Ook een goed fantasieboek ligt standaard op het nachtkastje naast m’n bed.

Ik ben sinds 2002 werkzaam bij de gemeente. Sinds 2013 ben ik afdelingshoofd Publiekszaken bij de gemeente De Friese Meren. Met deze gemeentelijke ervaring hoop ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Ik liep al een tijdje rond met het idee, om iets kunnen doen voor ‘de gemeenschap’.

 

Henny de Jong ( algemeen lid)

Ik ben Henny de Jong. Samen met Johan woon ik aan de Algeraburren. Een heerlijke plek om te wonen. Gezellig, vlak bij de Noorderbrug. Altijd wat te doen en dat is waar ik van houd.

We hebben samen 4 heerlijke meiden die ook bijna allemaal een wederhelft hebben. Ook dit is waar wij voor leven. Ons gezin is onze basis. Dat is waar we van genieten. Ook hebben we het geluk dat we ons “pake en beppe”mogen noemen van een kleine meid. Wat een voorrecht om te beleven.

Mijn werk bestaat uit schoonmaakwerkzaamheden in de Gulden Leeuw. Hier vind ik veel voldoening in. Gezellige werksfeer en elke keer weer de zaken netjes voor elkaar zien te krijgen in een paar uur tijd. Een tevreden gast geeft mij, en ongetwijfeld ook de anderen, een voldaan gevoel.

Tevens ben ik een mens die graag mag organiseren. Workum Bruist is dan ook een van de organisaties die ik een warm hart toedraag. Dit is dan ook een van mijn hobby’s die ik met groot plezier doe. Evenals passen op kleine kinderen, handwerken en lezen.

Mij is gevraagd om zitting te nemen in Plaatselijk Belang. Dit vergt wel even bedenktijd. Na overleg met Johan heb ik besloten om hiervoor te gaan. Om Workum zo te vertegenwoordigen naar de gemeenschap toe voelt goed. Geluiden uit Workum opvangen om mee te nemen in de vergadering. Ook communicatie staat hoog in mijn vaandel. Ik realiseer me dat je het nooit een ieder naar de zin kan maken maar door in gesprek te gaan hoop ik de lijnen kort te houden tussen de mensen.

 

Hessel Wesselius (algemeen lid)

Geboren en getogen in Workum en afkomstig uit een “Workumer-familie”. Getrouwd met Heidi Wesselius-Turk en we hebben 3 kinderen in de leeftijd van 10 tm 14 jaar.

Werkzaam, inmiddels alweer sinds een jaar of 10, in Workum bij Priore Accountants & Belastingadviseurs, daarvoor heb ik gewerkt bij een accountantskantoor in Joure. Vanuit mijn werk heb ik dan ook regelmatig contacten met diverse ondernemers Workum en omgeving.

Afgelopen jaren ben ik voornamelijk actief geweest binnen de voetbalvereniging (jeugdvoetbal) en de wielervereniging (oprichting/bestuur en doorkomst Fiets-11steden-tocht). In 2008/2009 reeds een keer actief in contact met Plaatselijk Belang, als lid van de PB – stuurgroep Stadsvisie 2015. Kortom, redelijk ingeburgerd in Workum.

In eerste instantie is mijn motivatie om in het bestuur van PB zitting te nemen, dan ook om vanuit deze ‘achtergronden en achterban’ (de sport en mijn werk) bijdrage te kunnen leveren om alle ideeën, verbeteringen, etc. die er leven in Workum, om die samen met de Workumers, de gemeente en andere partijen te coördineren, in te brengen, uit te (laten) voeren, etc. om Workum een plezierige en levendige stad te houden.

 

Hilde Bosma (algemeen lid)

Ik ben Hilde Bosma en samen met Meine woon ik al 20 jaar aan de Elfstedenroute in Workum. Met onze dochters Wyanne en Jasmijn vormen we een druk, maar gezellig gezin. Velen kennen mij van Het Boekhuis in Workum waar ik sinds 16 jaar met veel plezier werk. Daarnaast was ik 13 jaar bestuurslid van St. Cultureel NUT Workum. De eerste jaren als secretaris en de laatste jaren als voorzitter. Een mooie tijd waarin we veel bijzondere en bekende artiesten in Workum hebben mogen verwelkomen. Ik vind het nog steeds leuk om de voorstellingen te bezoeken en daarnaast zing ik elke week bij het gezellige Popkoor XL.

En nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik ben gevraagd om als algemeen lid toe te treden tot het Plaatselijk Belang en dat lijkt me heel leuk. Ruim 25 geleden maakte mijn vader Rob Seelt 10 jaar lang deel uit van dit bestuur en nu is de volgende generatie aan de beurt. Ik voel me betrokken bij alles wat er speelt in Workum en vind het mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen. Dus als de leden het goed vinden ga ik deze taak met veel enthousiasme vervullen!

 

Keimpe Bekkema (penningmeester)

Sinds april van dit jaar mag ik deel uit maken van het Bestuur van Plaatselijk Belang Workum. Ik ben Keimpe Bekkema geboren in 1953 in Haulerwijk, opgegroeid in Twente en via mijn vakantieliefde (Terschelling) met Hieke Stellingwerff sinds 1975 woonachtig in Workum. We hebben 2 kinderen en 6 kleinkinderen. Ben hier begonnen bij de zuivelfabriek (toen nog De Goede Verwachting) en na afronding van diverse financiële opleidingen overgestapt naar de overheid. Momenteel ben ik tijdelijk werkzaam bij de Marrekrite in Leeuwarden. Gezien mijn financiële achtergrond heeft het bestuur mij gevraagd voor de functie van penningmeester. Deze bestuurs-functie ligt mij wel, want ik ben momenteel ook nog penningmeester bij kringloopwinkel Emmaus in Koudum en bij Houtzaagmolen “De Rat” in IJlst.. Het lijkt mij leuk om via PB een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkelingen en verbeteringen in en rondom Workum. In mijn vrije tijd mag ik graag fietsen, reizen en tuinieren, ook breng ik twee-maal in de week een bezoekje aan de sportschool

 

Erica van Dam (algemeen lid)

Ik ben Erica van Dam (38). Ik ben getrouwd met Iwan en we hebben samen drie prachtige kinderen, Fenna van 4, Nora van 9, en onze zoon Luca is 11 jaar oud.

Momenteel ben ik startende met mijn bureau Omhoogbegaafd.nl, voor onderwijsadvies, -ondersteuning en -ontwikkeling met een specialisme op het gebied van Hoogbegaafdheid. Ook ontwikkel ik peer contactgroepen voor deze doelgroep. Daarnaast werk ik aan een boek met uitdagende projecten voor kinderen die ‘meer’ willen. Ik wil een schakel vormen tussen de verschillende partijen binnen deze expertise, en de doelgroep.

Ik ben geboren en getogen in Friesland, maar heb 12 jaar in Rotterdam en omgeving gewoond. Daar heb ik gestudeerd aan het HBO en de Universiteit van Leiden, ben ik getrouwd en kregen we twee kinderen.

In de jaren dat ik in de Randstad woonde bleef het verlangen groeien om weer naar Friesland te verhuizen. Samen met mijn man en toen nog twee kinderen, hebben we bijna 5 jaar geleden gekozen voor Workum als onze thuisbasis. De jongste is hier geboren. We vinden Workum een prachtig stadje met een mooie, gezellige uitstraling, in een mooie waterrijke omgeving, en met voldoende faciliteiten.

 

 

 

N.B. het bestuur voert haar taken onbezoldigd uit.

 

 

 

Geef een reactie